Loading...
 
210 6545243
 
Τρόπος διάθεσης Plaquenil
06/04/2020

Μετά από πληροφορίες από μέλη της ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ ότι πέραν της έλλειψης, φαρμακεία επικαλούνται την ανάγκη βεβαίωσης για τη χορήγηση του Plaquenil, τέθηκε από την ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ ερώτημα προς τον ΕΟΦ για να διευκρινιστεί η αναγκαιότητα ή μη επιπλέον «βεβαίωσης/γνωμάτευσης».

Η απάντηση που λάβαμε από τον ΕΟΦ (6-4-2020) είναι η ακόλουθη:

Ο ΕΟΦ ορίζει τον τρόπο διάθεσης των φαρμακευτικών προϊόντων στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα για τα PLAQUENIL o τρόπος διάθεσης έχει ορισθεί :

«Περιορισμένη ιατρική συνταγή από ειδικό ιατρό. Ιατρική συνταγή φυλασσόμενη επί διετία». Στον τρόπο διάθεσης δεν αναφέρεται ειδική συνταγή και επομένως το συγκεκριμένο προϊόν μπορεί να συνταγογραφηθεί με ηλεκτρονική συνταγή όπως όλα τα φάρμακα με τρόπο διάθεσης "με ιατρική συνταγή". Αντίγραφο της ηλεκτρονικής συνταγής φυλάσσεται στο φαρμακείο επί διετία. Σχετικά με το "από ειδικό γιατρό" σύμφωνα με τις εγκεκριμένες ενδείξεις του φαρμάκου ορίζεται και η ειδικότητα του ιατρού που μπορεί να το συνταγογραφεί.

Στην απάντηση αναφέρεται με σαφήνεια ότι το Plaquenil συνταγογραφείται με ηλεκτρονική συνταγή, η οποία φυλάσσεται στο φαρμακείο επί διετία. Στην περίπτωση ανασφάλιστων χορηγείται ιατρική συνταγή με την εγκεκριμένη ένδειξη και σφραγίδα του Ιατρού (ανάλογης με την ένδειξη ειδικότητας).

Επιστημονική Ενημέρωση

Σημαντικό επιστημονικό υλικό για την συνεχή εκπαίδευση και ενημέρωση των επιστημόνων υγείας.

Επιστημονικό Υλικό

Σημαντικό επιστημονικό υλικό, webinars, παρουσιάσεις, video, κείμενα συνεχιζόμενης ρευματολογικής εκπαίδευσης.

Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση

Δείτε αναλυτικά τις Επιστημονικές Εκδηλώσεις και τα Συνέδρια της ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ.

Εξελίξεις στη Ρευματολογία

Επιλογή από πρόσφατες δημοσιεύσεις της διεθνούς βιβλιογραφίας.

Πρόσβαση στα διεθνή περιοδικά

Η Ελληνική Ρευματολογική Εταιρία, στα πλαίσια των υπηρεσιών που προσφέρει στα μέλη της, εξασφαλίζει την πρόσβαση σε ηλεκτρονικά περιοδικά που σχετίζονται με την Ρευματολογία.

Developed by LogicOne